Door de dag heen verzamelde beoefening is overal even krachtig als een onophoudelijke ontmoeting. Probeer ons niet achteloos te geloven – vertrouw op de wetenschap.

 

Als je op zoek bent naar een methode om beweging in je dag te persen, maar je hebt moeite om een ​​tijdsblok van 30-45 minuten te vinden, denk dan eens aan kleine oefeningen. Deze meer beperkte vergaderingen vervangen een langere oefening door een non-stop dagelijks schema op te splitsen in een paar meer bescheiden.

 

Je zou kunnen blijven nadenken of verschillende kleinschalige oefeningen in wezen net zo nuttig zijn als één eenzame bijeenkomst, en het antwoord is: JA! Concentreert zich erop dat je niet al je activiteit meteen hoeft te doen om een ​​groot effect in je leven te hebben. Het is even succesvol om in de loop van de dag te bewegen.

 

Hoeveel activiteit is voldoende?

 

Bij  thuis sporten is de vraag hoeveel genoeg is. Zoals aangegeven   zouden volwassenen moeten gaan voor het goud van 150 minuten matig krachtig oefenen met hoge impact – of 75 minuten ongelooflijk veel zuurstofverbruikende activiteit — week na week (1, 2 vertrouwde bron).

 

De CDC besteedt daarnaast aandacht aan het belang van solidariteit die niet minder dan 2 dagen van de week voorbereidt. Deze bijeenkomsten zouden zich moeten richten op absolute lichaamsoefeningen die zich richten op de significante spierbundels (1, 2).

 

Om aan deze regels te voldoen, volgen veel mensen een welzijns schema dat elke dag een langere trainingsbijeenkomst omvat. Hoe het ook zij, je kunt een meer uitgesponnen vergadering ook opsplitsen in een paar kleinere dan verwachte oefeningen om vergelijkbare voordelen te bereiken en het voorgestelde aantal minuten te krijgen.

 

Overzicht

Ga elke week voor het goud van een gematigde, krachtige zuurstofverbruikende activiteit (of 75 minuten levendige krachttraining met hoge impact). Ga bovendien voor 2 dagen solidaire voorbereiding week na week.

 

Voordelen van kleine oefeningen

Volgens John  zijn de voordelen van meer beperkte, talrijke activiteiten bijeenkomsten dat ze een groter aanpassingsvermogen bieden in uw dagelijkse planning en u in staat stellen zich te concentreren op uw welzijn terwijl u aan het werk bent. tegelijkertijd gezins-, werk- en partner verplichtingen door elkaar halen.

 

Aan het eind van de dag kan het uitvoeren van verkleinde oefeningen in de loop van de dag het eenvoudiger maken om vast te houden aan een activiteitenprogramma en de vele voordelen van gebruikelijke activiteit te ervaren.

 

De volgende zijn 8 van de belangrijkste voordelen van verzamelde work-out.

 

Werk aan je algemeen welzijn

Talloze onderzoeken hebben aangetoond dat het verzamelen van oefeningen in korte afleveringen van niet minder dan 10 minuten actie gedurende de dag, vergelijkende resultaten oplevert voor een reeks welzijnsgerelateerde resultaten, in tegenstelling tot een vergelijkbare oefening in één onophoudelijke sessie.

 

In het bijzonder vond een onderzoek van 19 onderzoeken met 1.080 leden geen onderscheid tussen verzamelde en constante training voor bloedsomloop belasting of cardiorespiratoire resultaten.

 

Bovendien merkten de makers vergelijkbare voordelen op voor bloedvet-, insuline- en glucosewaarden tussen de twee bijeenkomsten.

 

Over het algemeen concludeerden ze dat volwassenen waarschijnlijk vergelijkbare medische voordelen zullen ondervinden van het verzamelen van beperktere bewegingstijden in de loop van de dag, zoals ze een eenzame activiteit zouden spelen (3).